Якщо ви давно мріяли спробувати міцний алкоголь, який би мав виражений смак без синдрому похмілля, з тривалим та багатогранним смаком, то саме час звернути увагу на джин. Цей напій останніми роками стає все більш затребуваним, оскільки повною мірою відповідає нинішнім трендам на різноманітність смаків та ароматів.
Є поширена думка, що джин - та ж горілка, але тільки виготовлена ??з ялівцю. Насправді це настояний на прянощах з подальшою дистиляцією спирт, причому як натуральні добавки може використовуватися ялівець (найчастіше), коріандр, корінь ірису і ще багато чого. Єдине спільне між цими різновидами міцного алкоголю - що їх п'ють залпом. Вважається, що горілка міцніша, але це необов'язково: так, джин може мати міцність 37,5% (це мінімальний рівень відповідності стандартам). Трапляються і сорти з градусністю на рівні 50%, переважно шотландського походження. Завдяки використанню ягід і спецій смак джинів може змінюватись від солодкого до кислуватого, за цією характеристикою порівняння з нейтральною горілкою взагалі недоречне.
Для початку слід визначитися із сортом. Розрізняють два різновиди — англійську та голландську. Джин родом з Туманного Альбіону вважається класичним алкоголем, більш насиченим і міцним, в якому виразно відчуваються смак і аромат ялівцю. У голландського різновиду солодкий смак, з вираженим зерновим ароматом, і він м'якший. Ви можете вибрати напій джин на сайті Маудау для дегустації, застосувавши відповідний фільтр по країні або регіону. Інші важливі критерії:
Загалом, джин дешевше віскі, що цілком зрозуміло: він не вимагає багаторічної витримки. Але в нього «сухий» смак, тому його не завжди вживають у чистому вигляді. Саме тому так поширені коктейлі на основі джину. Зокрема, його англійський різновид, розрізнити який можна за написом London Dry (останнє слово означає «сухий»).
Добавить комментарий | ↑ в начало |